top of page

Joogamatkalla


Käydessäni ensimmäisen joogakurssini 1990 -luvun lopussa tunsin kohtaamisen riemua. Olin löytänyt kumppanin, joka teki hyvää ja jota oli helppo kuljettaa mukana silloisessa työmatkaajan arjessa. Jooga aloitti päivän ja välillä myös lopetti.


Joogalle löytyi aina aikaa aamun ensimmäisistä hetkistä. Siirryin sängystä suoraan joogamatolle ennen päivän muita askareita. Tein oman sarjani ja lopetin päälläseisontaan.


Joogaan liittyi myös kokeilunhalu ja jatkuva etsintä. Ensimmäiset sarjani ammensi astangajoogasta. 2000 -luvun alkuvuosina löysin kundaliinijoogan. Lähimmät koulutukset ja tunnit olisivat löytyneet Tukholmasta, joten päädyin kirje- ja kirjakurssilaiseksi. Löysin Irene Hopkinsin Kundaliinijooga -kirjan ja sähköpostiosoitteen, jonne kirjoittelin ja kysyin neuvoja. Häneltä sain kuulla Inderjit Kaur Khalsasta, joka pitäisi kurssin Suomessa.


Elettiin vuotta 2004 ja kundaliinijoogasta tuli uusi päivittäinen rutiini ja se on sitä yhä 20 vuoden jälkeen. Toki harjoitus on saanut mausteita omista oivalluksista, energiahoitojen, kuten RainbowReikin mahdollisuuksista. Muutosta tapahtuu myös ulkoisesta sisäiseen. Aluksi fyysinen liike hallitsi harjoitusta, nyt harjoitus on enemmän meditatiivinen, jossa liike tulee sisäisen maailman keskittymisen kautta.


Ensimmäiset ohjaukset tein vuonna 2005 Jousenkaaren koululla, ammattimaiseksi ohjaus muuntui opettajaopintojeni myötä vuonna 2013. Ohjaukseni ottaa vaikutteita ympäröivästä maailmasta, hyvinvointiin vaikuttavista teemoista, mindfulnessin ideoista ja energiahoitojen mahdollisuuksista. Olen antanut ohjauspalveluilleni tuotenimikkeitä kuten hoitava jooga, lempeä jooga, mindfulness -jooga, energisoiva jooga ja rento etäjooga.


Viimeiset vuodet olen tarjonnut joogatunteja ja energiahoitoja myös Zoom -etäyhteydellä.


Tervetuloa kokeilemaan!
9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


bottom of page